top of page
  • Szerző képeadriennkamaras

Étteremben karácsonyozhattak az átmeneti otthon lakói

Étel, szépségszalon, koncert és fotóstúdió is várta a vendégeket.

Második alkalommal szervezett Karácsonyi Élményházat az átmeneti otthonokban élő családoknak a Segítő Angyalok Alapítvány és a KIOSK étterem.



A vendégek egy diósdi és két fővárosi átmeneti otthonból érkeztek. Az önkéntesek először villásreggelit készítettek, amelyet közel 100 fő részére szolgáltak fel. Az étterem cukrászata házi pékárut sütött, de tejbegríz, tojásrántotta és zöldségtál is várta a vendégeket.


A gyerekek ügyességi játékokon gyűjtettek pontokat, amelyeket édességekre válthattak be. A kézműves sarokban egy éveleji ételosztásra készítettek hajléktalanok és más rászorulók számára képeslapokat, és sok-sok játék, plüssállat, mesekönyv közül válogathattak kedvükre.

A szülőket is várta egy charity pláza, ahol gyerekruhákat, piperecikkeket választhattak maguknak. A vendéglátók minden családot megajándékoztak tartósélelmiszer- és gyümölcscsomagokkal. Az élelmiszert és a játékokat a Vip Beauty vendégei gyűjtötték össze külön erre az alkalomra.


Egy szépségszalonban fodrászok, sminkesek és kozmetikus várta a szépülni vágyókat, a mobil fotóstúdióban pedig családi fotókat készített a fotóscsapat. A képeket helyben ki is nyomtatták. Volt, aki még sosem járt étteremben, vagy most készült a családról először olyan fotó, amelyet be tudnak keretezni.


Az élménynapot a Bergengóc Zenegóc zenekar zenés meseelőadása zárta, egy kicsit mindenki újra önfeledten gyerek lehetett, együtt énekelve, táncolva az előadókkal.


„Számukra ez a pár óra olyan maradandó élményt nyújtott, amit nem lehet pénzzel vagy méregdrága tárgyakkal pótolni. Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy kicsit ki tudjanak szakadni a hétköznapi problémákból, és emberséges bánásmódot, tiszteletet és kedves szavakat kaphassanak minden önkéntestől, és mi lehessünk a város legjobb személyzete és étterme” – mondta Kamarás Adrienn, a Segítő Angyalok Alapítvány elnöke.



32 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page